„Beepart" kūrybinės dirbtuvės pristato Rimtauto Špoko dailės pardoą! Šį penktadienį, vasario 19 dieną, „Beepart" kūrybinėse dirbtuvėse VYDŪNO g. 0 (Smalinės ir Vydūno g. sankirta) vyks iškilmingas dailininko Rimtauto Špoko parodos atidarymas. Parodos metu lankytojai turės progą pamatyti unikalius autentiškus autoriaus kūrinius, pasimėgauti kava ar arbata, pasišnekučiuoti ir jaukiai praleisti laiką. Maloniai kviečiame visus. Renginys yra nemokamas.

Apie autorių

Rimtautas Špokas nuo 1981 m. dailę studijavo Šiaulių miesto dailės mokykloje ir Šiaulių universiteto dailės fakulteto dėstytojo B. Šalčio dailės studijoje.

Rimtautas Špokas augo šeimoje, kurioje vyravo pasipriešinimo sovietinei tvarkai dvasia

1984 m., stojant į Telšių taikomosios dailės technikumą, priėmimo komisija gavo Šiaulių miesto komjaunimo komiteto įpareigojimą jo nepriimti.

Negalėdamas gauti norimo išsilavinimo, Rimtautas Špokas savo vietos dailės srityje ieškojo restauruodamas senovines krosnis ir tapydamas peizažus.

Parodos autorius ne tik keturių sūnų tėvas, bet ir aktyvus visuomenininkas. Jis nuo 2002 metų įsijungė į Pilaitės bendruomenės veiklą, kai verslo atstovų buvo sumanyta iškirsti 120 ha Pilaitės miško ir įrengto golfo aikštyną. Jo pastangomis buvo nupiešta ir užrašyta daugybė plakatų, kviečiančių politikus atsakingai priimti sprendimus aplinkos atžvilgiu. Daugelis jo pieštų ir rašytų plakatų yra saviti meno kūriniai. Tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių, neišliko ir kai kuriuos jų galima pamatyti tik žiniasklaidos rengtuose reportažuose.